Aš gal ir nebūčiau ryžusis naudoti pievagrybius, šoninę bei grietinėlę
kartu, nes kažkada jau pasimokiau, jog atskirai skanūs ingredientai
nebūtinai išlieka skanūs viename patiekale, bet mano mylima Valgių
enciklopedija sako, jog tai yra normaliai. Normaliai ir pavyko. Kitą
kartą gal net recepto laikysiuosi.
Pasipjausčiau šalto rūkymo šoninę bei pievagrybius. Šitą gerą apkepiau
alyvuogių aliejuje su druska ir pipirais. Jei šoninė poriebė, nereiks
gal ir aliejaus. Kepiau 15-20 min., uždengusi.
Indelį grietinėlės (gal 200 g) sumaišiau su (gal tokiu pat svoriu)
smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
Masė gavosi tirštoka. Pagalvojau, kad sūrio reikėjo naudoti mažiau, bet
jau buvo vėlu.
Sukrėčiau sūrio masę ant pievagrybių. Išmaišiau. Pakaitinau dar gal 10
minučių. Na, kad sūris išsilydytų.
Iš bėdos masės skystinimui galima naudoti vandenį, kuriame verda
makaronai.
Tiesa, pamiršau parašyti...
|